BioNTech работи усилено с партньора си Pfizer, за да увеличи производството

...
BioNTech работи усилено с партньора си Pfizer, за да увеличи производството
Коментари Харесай

BioNTech: Може да има забавяне в доставките на ваксините

 BioNTech работи интензивно с колегата си Pfizer, с цел да усили производството на имунизацията им срещу коронавируса, споделиха създателите на немската компания. Те предизвестиха, че може да се получат забавяния в доставките, до момента в който не бъдат създадени нови партиди от имунизацията, съобщи Ройтерс.

Доставките на ваксините в Европейски Съюз се правят по-бавно поради по-късното й одобрение от здравния регулатор на съюза и дребния размер на подадената от Брюксел поръчка.

Забавянията провокираха паника в Германия, където няколко провинции бяха принудени краткотрайно да затворят имунизационните си центрове броени дни след началото на всеобщата имунизация на 27 декември.

" В момента нещата не наподобяват добре. Появява се дупка заради липса на други утвърдени ваксини и ние би трябвало да я запълним с нашата ваксина ", сподели шефът на Pfizer Угур Шахин в изявление за " Шпигел ".

Очаква се Европейската организация за медикаментите да утвърди имунизацията на Moderna на 6 януари. Германският здравен министър Йенс Шпан я прикани да утвърди и имунизацията на " AstraZeneka ", която Англия утвърди тази седмица.

Както Шахин, по този начин и брачната половинка му Йозлем Тюреджи, която е съосновател и шеф по медицинските въпроси на Pfize ", разкритикуваха решението на Европейски Съюз да поръча редица разнообразни ваксини с упованието, че всички те ще бъдат скоро утвърдени.

Съединени американски щати поръчаха 600 милиона дози от имунизацията на " Biontex " и " Pfizer " през юли, а Европейски Съюз поръча на половина по-малко през ноември.

" В някакъв миг стана ясно, че няма да е допустимо да доставяме имунизацията толкоз бързо. Тогава към този момент беше прекомерно късно да се вършат спомагателни поръчки ", сподели Тюреджи в същото изявление.

" Biontex "  планира да построи нова индустриална линия в немския град Марбург, която може да обезпечи 250 милиона дози от имунизацията в първата половина на годината, сподели Шахин.

Шахин също заяви, че Biontex може да направи имунизацията си по-лесна за запазване. В момента тази ваксина изисква предпазване при температура от минус 70 градуса. Възможно е до лятото да бъде подготвена ваксина от последващо потомство, която може да се съхранява на по-високи температури.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР